Welk muziekinstrument past bij mij?

Thumbnail for 608021

Top 15 muziekinstrumenten die u gemakkelijk kunt leren en bespelen

Bron: medium.com

Muziek is iets waar iedereen van geniet, maar iedereen heeft zijn eigen manier om er van te genieten. Dit kan zijn door naar muziek te luisteren, melodieën te neuriën of zelf muziekinstrumenten te bespelen. Er zijn veel mensen die muziekinstrumenten bespelen of muziek componeren als hobby of carrièrekeuze, wat hen dichter bij de muziek brengt. Er zijn honderden verschillende soorten muziekinstrumenten om te leren bespelen, en het hebben van een favoriet instrument heeft veel voordelen. Sommigen gebruiken muziek als tijdverdrijf, anderen doen het uit passie voor muziek en voor sommigen is het een manier om stress te verminderen of te mediteren. Er zijn miljoenen mensen over de hele wereld die verschillende instrumenten bespelen om zichzelf te uiten. Anderen doen het gewoon voor amusement, plezier of om geld te verdienen. Maar welke zijn de meest populaire en gemakkelijkste muziekinstrumenten om te bespelen? Hieronder is een lijst met de top 15 meest populaire en gemakkelijkste muziekinstrumenten van allemaal.

1. Keyboard

Keyboard, Elektronische pianos zijn zeer veelzijdig en gemakkelijk in onderhoud. Ze kunnen een breed scala aan instrumentgeluiden en synthesizertonen nabootsen met behulp van minder complexe geluidssynthese. Ze zijn populair bij jongere kinderen en zijn geweldig voor het opnemen en bewerken van prestaties. Het belangrijkste verschil tussen een keyboard en een piano is dat het geluid elektronisch wordt geproduceerd en dat keyboards meestal draagbaar zijn. Elektronische keyboards zijn doorgaans ontworpen voor thuisgebruikers, beginners en andere niet-professionele spelers. Net als bij het leren van elk muziekinstrument, heeft het leren bespelen van een keyboard dezelfde voordelen als het leren spelen van een piano, zoals het verbeteren van concentratie, geheugen en focusvaardigheden en het verbeteren van de fijne motoriek.

2. Piano

De piano is een ongeëvenaard muziekinstrument voor degenen die op zoek zijn naar ontspanning, creatieve expressie en gewoon plezier. Het heeft 36 zwarte en 52 witte toetsen, in totaal 88 toetsen, en wordt bespeeld met een toetsenbord. Het werd voor het eerst uitgevonden rond 1700 en wordt gebruikt voor allerlei soorten muziek, zoals klassiek, jazz, traditioneel en populair. Vaak beschouwd als het beste muziekinstrument om mee te beginnen, is het zeer veelzijdig, heeft het een breed bereik en heeft het een grote vermogen om de dynamiek te veranderen.Pianospelen is een unieke vaardigheid die verschillende fysieke en fysiologische voordelen biedt voor spelers van alle leeftijden. Bijvoorbeeld, kinderen kunnen concentratie, doorzettingsvermogen en emotionele expressie ontwikkelen. Het kan ook hun fijne motoriek en concentratie verbeteren, terwijl het geheugen en de focus verbeteren. Bovendien is het een zeer rustgevend en ontspannend muziekinstrument om te leren. Het spelen van de piano is ook aangetoond dat het een grote bron van stressvermindering is en voldoende mogelijkheden biedt om het zelfrespect te versterken.

3. blokfluit

De blokfluit is het ideale eerste blaasinstrument om mee te beginnen, maar wordt vaak behandeld als een “goedkoper” alternatief voor een “echt” muziekinstrument (zoals de fluit) vanwege de lage kosten. De blokfluit heeft een interessante geschiedenis, omdat haar ontwikkeling eeuwenlang werd gestopt en pas in de twintigste eeuw werd hervat. De blokfluit is een geweldig muziekinstrument dat door iedereen kan worden bespeeld, van absolute beginners tot conservatoriumgetrainde professionals. Een algemeen voordeel is dat je niet per se een zeer goede leraar nodig hebt om te leren hoe je je vingers, tong en ademhaling moet coördineren om deuntjes op een redelijk niveau te spelen.

4. Klassieke gitaar

De gitaar is een snaarinstrument met een variërend aantal snaren, van vier tot achttien, hoewel de meeste gitaren zes snaren hebben. Het geluid wordt akoestisch geprojecteerd en wordt meestal gespeeld door met één hand op de snaren te tokkelen (of te plukken) en de snaren met de andere hand te freteren. Het leren spelen van gitaar is geweldig voor het opbouwen van vertrouwen en het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Zoals bij de meeste muziekinstrumenten, kan het leren spelen van gitaar de fijne motoriek van kinderen verbeteren en hun concentratie, geheugen en focusvaardigheden verbeteren. Het oefenen en leren van gitaar kan ook de techniek enorm verbreiden en verbeteren, de kennis van muziektheorie vergroten en helpen om individuele noten en geen patronen te onthouden.

5. Drumstel

Drums zijn percussie-instrumenten en zijn de oudste vorm van muziekinstrumenten, bestaande in een grote verscheidenheid aan vormen en maten. Ze worden van nature gespeeld door te worden geraakt met verschillende gereedschappen die bekend staan ​​als kloppers; alles van houten stokken tot draadborstels tot blote handen. Sommige drums zijn stembaar, terwijl andere niet stembaar zijn. Drums produceren geluiden door de trilling van een uitgerekt membraan dat bekend staat als de kop. De kop bedekt één of beide uiteinden van een hol lichaam dat bekend staat als de schaal. Trommelen kan frustratie, teleurstelling en stress verlichten. Het leren van drums daagt je uit om complexe taken op te delen in beheersbare delen. Drummen is interactief. Het gaat om timing en coördinatie, die beide de drummer dwingen om in het huidige moment te zijn.

6. Elektrische gitaar

De elektrische gitaar is een snaarinstrument. Uitgevonden in 1931 is de elektrische gitaar in feite een gitaar die een pick-up gebruikt om de vibratie van de snaren – die meestal van metaal zijn gemaakt – om te zetten wanneer een gitarist de snaren bespeelt, tokkelt of met de vinger plukt – in elektrische impulsen. De elektrische gitaar heeft meestal 6 snaren, maar kan soms tot 12 snaren hebben. Elektrische gitaren zijn iets gemakkelijker te bespelen dan akoestische gitaren. De snaren zijn iets lichter, de hals is wat dunner en voor handen die niet gewend zijn aan akkoorden die de dingen comfortabeler maken. Dat is goed, want wanneer nieuwe spelers worstelen met de mechanica van het spelen, zullen ze eerder stoppen. Gaan met een gitaar die gemakkelijker is voor de handen, neemt een van de barrières weg die voorkomen dat nieuwelingen op het muziekinstrument komen.
De meeste nieuwe gitaristen hebben hun muzikale regisseur nog niet gekozen. Het kost wat tijd om erachter te komen waar je echt van houdt en waar je echt goed in bent. Een elektrisch muziekinstrument geeft je de vrijheid om die keuzes te verkennen. Misschien vind je het leuk om akkoorden te tokkelen of klassieke muziek in vingerstijl te spelen en zul je uiteindelijk overschakelen naar akoestische gitaar. Je kunt besluiten dat je van jazz, metal of countrymuziek houdt. Je kunt dat allemaal op een elektrische gitaar spelen terwijl je alles uitzoekt. Zelfs als u denkt dat u weet wat u wilt wanneer u voor het eerst begint, zult u misschien verrast zijn door de deuren die voor u opengaan terwijl u het instrument leert. Een elektrische gitaar geeft je meer vrijheid om alles te ontdekken.

7. Viool

De viool is een snaarinstrument en is het kleinste en hoogste muziekinstrument in zijn familie. De viool heeft meestal vier snaren en wordt meestal bespeeld door een strijkstok over de snaren te trekken. Violen zijn belangrijke muziekinstrumenten in een grote verscheidenheid aan muziekgenres, waaronder jazz-, country-, metal- en volksmuziek.Voor aspirant-muzikanten staat het leren viool te spelen bovenaan vele bucketlists, en terecht. Leren viool te spelen heeft grote voordelen, waaronder verbetering van coördinatie, concentratie en discipline.
Vioolspelen vereist een onberispelijke houding, meer dan bijna elk ander muziekinstrument.Het vergt kracht en balans om je lichaam en je viool gedurende langere tijd in de juiste positie te houden.Het spelen van de viool vereist ook ongelooflijke kracht in de bovenarm en schouder spieren. Vioolspelen is zelfs vergelijkbaar met een training van het bovenlichaam die je normaal gesproken in de sportschool zou uitvoeren! Vioolspelen verbetert je fysieke kracht, hand-oogcoördinatie en behendigheid en maakt de violisten tot ultieme multi-taskers.

8. Percussie

Een percussie-instrument is een muziekinstrument dat klinkt door te worden geslagen of geschraapt door een klopper; met de hand geslagen, geschraapt of gewreven; of sloeg tegen een ander soortgelijk muziekinstrument. In bijna elke muziekstijl speelt percussie een centrale rol. In de recentere populaire muziekcultuur is het bijna onmogelijk om drie of vier rock-, hiphop-, rap-, funk- of zelfs soulcharts of liedjes te noemen die geen soort percussieve beat hebben die de melodie op tijd houdt. Het spelen van een percussie-instrument biedt zowel de geest als het lichaam heel veel voordelen. Percussie-instrumenten bespelen helpt zowel kinderen als volwassenen met hun coördinatie en motoriek.

9. Basgitaar

De basgitaar is een snaarinstrument dat qua uiterlijk en constructie lijkt op een elektrische gitaar, maar met een langere hals en schaallengte en vier tot zes snaren. De basgitaar is een transponerend muziekinstrument, voornamelijk bespeeld met de vingers of duim, door met een plectrum te plukken, te slaan, te ploppen, te tokkelen, te tikken, te bonken of te plukken. Het is vaak een solo-instrument in jazz, jazzfusion, latin, funk, progressieve rock en andere rock- en metalstijlen. De bas leren spelen is net zo uitdagend als het leren bespelen van de zes-snarige gitaar. Als je niet zeker weet wat je muzikale capaciteiten zijn, is de basgitaar het perfecte instrument om mee te beginnen. Met een gewone gitaar moeten spelers vaak lange akkoorden onthouden. Op een basgitaar kun je echter meer nummers spelen met slechts enkele noten. Dit maakt het makkelijker voor nieuwe spelers.

De taak van de bassist is om de ritmische impuls te geven door hand en handschoen met de drummer te werken. Contrabassisten zijn gemakkelijk gewild om op een professionele manier op te treden. Als je van plan bent een carrière als professionele muzikant na te streven, hebben getalenteerde bassisten een voorsprong omdat ze hun speelstijl kunnen aanpassen aan bijna elk muzikaal genre. Een basgitarist heeft meestal veel gemakkelijker werk te vinden dan een gitarist. Bovendien levert het spelen van basgitaar of een ander muziekinstrument een speciaal soort plezier op dat je leven positief beïnvloedt. Het is gunstig voor je sociale leven, persoonlijk leven, gezondheid, mentale vermogens en andere aspecten van je leven.

10. Saxofoon

De saxofoon is nauw verwant aan de klarinet en is een houtblazer. Ze zijn meestal gemaakt van messing en bespeeld met een mondstuk, net als dat van de klarinet. Uitgevonden door Adolphe Sax in 1840, wordt de saxofoon het meest gebruikt in klassieke muziek, marcherende en militaire bands en jazz. De saxofoon is altijd in mensenlijsten opgenomen bij het kiezen van een muziekinstrument om te leren vanwege zijn “coole” imago. Door elk muziekinstrument te bespelen, kun je je creatieve kant uitdrukken, maar de saxofoon is hier bijzonder goed voor vanwege het brede scala aan dynamiek en flexibele klank, waardoor je veel emoties en stijlen kunt overbrengen.
In totaal zijn er 9 verschillende soorten saxofoon, maar de meest populaire 4 zijn de sopraan-, alt-, tenor- en baritonsax. Dus of je nu lang of klein bent, of geniet van het spelen van de melodie- of baslijnpartijen in bands, er is een saxofoon voor jou. Het spelen van een saxofoon verbetert je auditieve vaardigheid en kan het verschil vinden tussen verschillende klanken. En dit bevordert de ontwikkeling van taalvaardigheid en draagt ​​ook bij aan het identificeren van logische patronen die helpen bij wiskunde en wetenschap.

11. Fluit

De fluit behoort tot de houtblazersfamilie en produceert zijn geluid uit de luchtstroom over een opening. De toonhoogte van het geluid verandert wanneer de speler de verschillende gaten in zijn lichaam opent of sluit. Dwarsfluiten voor beginners zijn vaak gemaakt van nikkel of verzilverd messing, terwijl professionals massief zilveren, gouden en soms zelfs platina fluiten gebruiken. Houten fluiten produceren een donker geluid, terwijl zilveren fluiten een helderder geluid produceren.
Houtblazers zijn gemakkelijker te leren dan snaarinstrumenten of toetsenbord, omdat leerlingen er sneller vooruitgang in kunnen boeken en in de eerste les drie noten kunnen leren. Het is een veelzijdig muziekinstrument en wordt gebruikt in klassieke, jazz en moderne bandensembles. Het spelen van de fluit is ontspannend, verbetert de coördinatie, concentratie en zelfdiscipline.

12. Cello

De cello is een strijkinstrument met strijkinstrumenten dat veelzijdig is met een rijke stem. Als lid van de vioolfamilie worden cello’s het meest geassocieerd met Europese klassieke muziek. De cello is normaal gesproken gemaakt van hout en de boven- en achterkant zijn traditioneel met de hand gesneden. Een van de meest ongelooflijke dingen van de cello is dat het elk snaarinstrument in het orkest kan worden. Cello’s kunnen in bepaalde delen bijna onherkenbaar zijn, omdat hun geluid gemakkelijk kan worden getransformeerd.
Het leren van de cello is niet moeilijk, maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat de cello geen instrument is voor onmiddellijke bevrediging. Het vereist wel gerichte, dagelijkse oefentijd en een goede leraar om je onderweg te begeleiden. Cello zal gemakkelijker komen voor iemand met ervaring met het lezen van noten en ritmes. Muziekonderwijs, vooral als het gaat om het leren van een snaarinstrument zoals de cello, is een uitstekend voorbeeld van uitgebreid leren. Het bespelen van de cello moedigt zowel teamwork als leiderschapsvaardigheden aan en leert algemene muziek kennis. Het is een geweldig muziekinstrument om vertrouwen op te bouwen en tegelijkertijd de concentratie en focus te verbeteren.

13. Klarinet

Klarinet betekent eigenlijk ‘kleine trompet’ en behoort tot een familie van houtblazers. Het wordt gespeeld met een mondstuk met een enkel riet en de cilindrische vorm is voornamelijk verantwoordelijk voor de kenmerkende muzieknoten van de klarinet. De toonkwaliteit kan sterk variëren met de muzikant, de muziek, het instrument, het mondstuk en het riet. De klarinet is een gemakkelijk muziekinstrument voor beginners om te leren. Hoewel spelers van hoog niveau gemakkelijk zullen herkennen hoe moeilijk het is om zaken als dynamiek, toon en afstemming correct te krijgen, als je een beginner bent die vasthoudt aan misschien een bereik van twee octaven, dan is de klarinet ongelooflijk vergevingsgezind. Van een ontspannen en open inademing tot een gecontroleerde en nauwkeurige uitademing, zowel koperen als houten blaasinstrumenten kunnen uw longen een geweldige ademhalingsoefening geven.

14. Trompet

De trompetgroep bevat de instrumenten met het hoogste register in de koperfamilie. Muziek wordt gemaakt uit kleine windstoten die strategisch in de trompet worden geblazen om trillingen in de buis te veroorzaken. Er is veel vaardigheid, ademhalingstechnieken en persoonlijke kracht voor nodig om te weten hoe en wanneer precies de juiste hoeveelheid lucht in de buis moet worden geblazen om verschillende tonen en verschillende tonen te creëren

Het verbeteren van dit soort vaardigheden kan alleen worden verkregen door de juiste vorm van de juiste trompetopleiding en oefenen met een gekwalificeerde instructeur. In sommige opzichten is de trompet gemakkelijk te bespelen. Op andere manieren kan worden gesteld dat dit het moeilijkste muziekinstrument is. Aan de gemakkelijke kant heeft het slechts drie kleppen; maar sommige van de hoogste en moeilijkste noten die op de trompet moeten worden uitgevoerd, vereisen een enorme luchtdruk in de longen.

15. Harp

De harp is een muziekinstrument met snaren dat een aantal individuele snaren heeft die onder een hoek met het klankbord lopen; de snaren worden met de vingers geplukt. Qua formaat kunnen veel kleinere harpen op schoot worden bespeeld, terwijl grotere harpen vrij zwaar zijn en op de grond rusten. In tegenstelling tot wind- en strijkinstrumenten klinkt de harp vanaf dag één geweldig en is het relatief eenvoudig om eenvoudig te spelen en bevredigende stukken na slechts een paar lessen. De harp is echter een moeilijk muziekinstrument om op hoog niveau te bespelen. Een vloerharp (een die op de grond zit) is een betere keuze voor beginners dan een schootharp voor een beginner, omdat het op de een of andere manier balanceren of vasthouden van de harp het leren van de juiste speeltechniek kan verstoren. De harp is er in verschillende maten en er is een verscheidenheid aan muziek die bij je persoonlijke smaak past, zowel op hendel- als pedaalharp.