Wat kost een gitaar?

western gitaar kopen

Wat kost een gitaar?

Een gitaar kost grofweg tussen de €100,- en €1500,- met uitschieters naar boven. De prijs hangt sterk af van de kwaliteit in materiaal, afwerking en techniek, aangezien er verschillende soorten en merken gitaren op de markt zijn. Ook de functies, de kwaliteit en of het een elektrische, semi-akoestische of akoestische gitaar betreft, heeft invloed op de prijs.

Wat kost een gitaar? 1

Wat kost een gitaar die elektrisch is?

Als u de kwaliteiten van een elektrische gitaar onder de loep neemt, zult u begrijpen waarom deze doorgaans iets meer kost dan andere gitaren. Daarnaast zult u natuurlijk extra apparatuur moeten aanschaffen om het geluid te kunnen versterken.

Waarom een elektrische gitaar kopen?

Velen geven de voorkeur aan een elektrische gitaar. Het voordeel van het gebruiken van een elektrische en semi-akoestische gitaar is voor de hand liggend. Het biedt u de mogelijkheid om uw instrument te versterken zonder dat u een aparte microfoon nodig heeft. Zijn veelzijdigheid en consistentie overtreft elke andere gitaar en u kunt het volume gemakkelijk verhogen, wanneer dat nodig is.

Wat kost een gitaar voor beginners en ervaren spelers?

Het kan soms moeilijk zijn om de juiste elektrische gitaar te kiezen die aan uw behoeften als speler voldoet, terwijl u binnen uw budget blijft. Het prijsverschil kan u helpen te bepalen hoeveel u moet uitgeven op basis van uw vaardigheidsniveau. Kwalitatief goede beginnersgitaren kosten bijvoorbeeld tussen de 200 en 350 euro. Semi professionele gitaren kosten tussen de 350-900. professionele gitaren kosten tussen 900-1200 of zelfs (veel) meer.

Wat kost een gitaar die akoestisch is?

Binnen akoestische gitaren bestaan er grofweg 2 belangrijke soorten, klassieke / Spaanse gitaren en western gitaren. Een western gitaar lijkt het meeste op een elektrische gitaar. Hij heeft stalen snaren en een vergelijkbare hals. Een Spaanse of akoestische gitaar heeft nylon snaren en een bredere, platte hals. Vaak wordt de laatste gitaar geadviseerd door muziekleraren om mee te starten. Wil je uiteindelijk pop muziek gaan spelen, is een western gitaar misschien toch een slimmere keuze. Vraag aan uw leraar of muziekschool wat zij adviseren.

Wat kost een gitaar? 2
Western Gitaar

Een goede akoestische gitaar kost ongeveer tussen de € 150 en € 1500. Bij de goedkoopste gitaren doet men meestal concessies aan materiaal, pickups (indien aanwezig) en hardware en constructiemethoden. Er is een flink prijsklasse verschil tussen akoestische gitaren, van beginner naar gevorderd, naar semi professional en professional.. Als u een beginner of student bent, verwacht dan voor een goede gitaar tussen de dan 150 en 600 euro te betalen. De prijs is afhankelijk van de merknaam, de kwaliteit van materialen, afwerking en de meegeleverde accessoires.

Wat kost een gitaar? 3
Spaanse / Klassieke gitaar

De kwaliteit van de gitaar

De meeste akoestische gitaren worden geleverd met hoogwaardige houtsoorten, zoals sparren en palissander die comfortabel zijn om te spelen en er goed uitzien. Dit maakt het gemakkelijker als u componenten van de gitaar wilt upgraden, zoals de moer en de stempennen. Sommige gitaren voor deze prijs bevatten zelfs elektronica, waardoor u ze ook makkelijk kunt versterken. Soms worden de akoestische gitaren geleverd met gitaarpakketten zoals de plectrums, een koffer of hoes, riemen, snaren en zelfs een stemapparaat. Zo bent u volledig uitgerust om gitaar te leren spelen zonder te hoeven bepalen wat u nog meer nodig heeft.

Wat kost een gitaar voor geoefende gitaristen?

Als u een semi-pro gitarist bent of een professionele gitarist, dan zal de prijsklasse tussen de 600-1500 of zelfs veel meer liggen. Dit is afhankelijk van de houtselectie en constructie van de gitaar, ingebouwde elektronica en andere extra componenten zoals equalizers en blended pickup-systemen. Uw keuze van de beste akoestische gitaar die past bij uw behoeften, hangt af van de juiste prijs en kwaliteit voor de vaardigheid en drive van de speler.

Welke gitaar past bij u?

Kortom, u moet een gitaar kopen op basis van uw budget en vaardigheid. Als u een beginner bent, bent u misschien een beetje terughoudend om veel geld uit te geven aan uw eerste gitaar. Toch is het beter om een gitaar te kopen die bij u past naarmate u uw vaardigheden verbetert. Bij onderstaande bedrijven koopt u met een druk op de knop de mooiste gitaren die perfect bij uw behoeften aansluiten.

Gitaren koop je bij Thomann of Gear4music.nl

Wat kost een gitaar? 4