wat is het beste kinderdrumstel?

spongebob drumstel
 
Bent u op zoek naar het beste kinderdrumstel voor uw kind? Dan is dit het artikel voor u.
Om te beginnen zijn er 2 types drumstellen, elektronisch en akoestisch. Aangezien akoestische drums veel herrie maken, hebben we in dit artikel gekozen voor 2 elektronische drumstellen.
 
We hebben deze drumkits voor kinderen vergeleken om het beste drumstel voor kinderen te bepalen. We richten ons op prijs en kwaliteit, maar ook op formaat, hoe goed het drumstel past bij de kleintjes onder ons. Wat is het beste kinderdrumstel:

Millenium HD-120 E-Drum Set

De HD-120 is het instapmodel van Millenium, geschikt als drumstel voor kinderen. Voor rond de €300,- is dit leuke en kleine drumstel van u. Deze set past zeker in de lijst op zoek naar het beste kinderdrumstel.De drumkit is klein, compact en eenvoudig te installeren. Daarnaast heeft de module 10 verschillende geluiden sets en 108 sounds. U zult echter zien dat u eigenlijk maar één tot drie geluidensets gebruikt. Net als de andere kit op deze lijst, is het eenvoudig om mee te drummen met eigen muziek, omdat er een audio input aanwezig is, waar bijvoorbeeld een smartphone of een tablet op aan te sluiten is.

Uw kind zal binnenkort drummen met de muziek die hij leuk vindt. De Millenium HD-120  vinden wij misschien niet het allerbeste kinderdrumstel, maar wel zeker een aanrader vanwege het formaat en de prijs. Overigens is de grotere Millenium MPS-150 E-Drum Set iets professioneler! Het volgende kinderdrumstel vinden wij nog beter:

Yamaha 432K

Net als de milennium richt de Yamaha 432K zich op beginnende drummers. In deze lijst kan de Yamaha 432K echter worden geclassificeerd als middenklasser. Dit drumstel is zeer geschikt voor kinderen doordat het in hoogte verstelbaar is. U haalt deze Yamaha voor grofweg €500,- euro in huis, wat hoger is dan de millennium. Deze prijs is echter inclusief basdrum pedaal en losse hi-hat controller. De Yamaha is ook iets groter. Het neemt echter niet meer dan twee vierkante meter ruimte in beslag. De 432K heeft een geavanceerde module die maar liefst 10 drumkits bevat. Wat we leuk vinden zijn van de Yamaha 432K, is dat je de overige 9 sound packs in de module bijna niet nodig hebt. Het standaardgeluid in Yamaha is zo goed, dat het vreemd genoeg de rest van het geluidspakket min of meer overbodig maakt.De Yamaha 432K heeft een “echt” basdrumpedaal. Is dit, afhankelijk van uw situatie, een voordeel of een nadeel? “Echte” kloppers zijn altijd beter, en er is (op moment van schrijven) geen andere vergelijkbaar drumstel op de markt die dit kwaliteitsproduct voor deze prijs kan leveren. De klopper maakt wel wat geluid. Als je echt stil wilt zijn, kun je beter kiezen voor de jongere broer van de 432K, de Yamaha DTX402K.
Voor drummende kinderen is onze mening: je kunt prima beginnen met leren zonder een “echte” klopper. Maar op de lange termijn, wordt het een must.

In onze ogen is de Yamaha dtx432K nipt het beste kinderdrumstel van het moment, wij zouden deze zonder twijfel aan onze kinderen geven! Mocht uw aspirant drummertje overigens al over flinke spierballen beschikken, is het handig om in de overweging mee te nemen dat de TD-02K van Roland wel iets duurzamer is!

 
 

YouTube