Wat is een audio interface

audio-interface

Wat is een audio interface en wat kunt u er mee?

Wat is een audio interface? Wanneer u een audio-interface selecteert, ziet u soms het bos met bomen niet. Het wordt snel onoverzichtelijk, vanwege allerlei verschillende soorten. In dit artikel nemen we de vraag: Wat is een audio interface? uitgebreid met je door.

 

Wat houdt een audio interface in?

De interface is het apparaat dat een microfoon met een computer verbindt. De audio-interface zet analoge signalen om in computerdata die zo verwerkt kan worden. Deze interface kan dit soort taken ook ook op andere manieren uitvoeren. De interface ontvangt vervolgens digitale informatie van de computer en deze wordt vervolgens in een signaal omgezet dat door de headset kan worden ontvangen. Audio-interfaces hebben meestal een lijningang en lijnuitgang, een of meer microfoonvoorversterkers en soms een digitale ingang of uitgang.
In sommige gevallen kunt u zeker de geluidskaart van uw computer gebruiken. Vanuit technisch oogpunt is de geluidskaart de interface met de minste functionaliteit. In veel gevallen wordt de speciale interface steeds beter. Veruit het overgrote deel van de geluidskaarten hebben één ingang, één uitgang en veel ruis en vertraging. Daarnaast is het natuurlijk onmogelijk om een complete drumkit op te nemen met één of twee inputs. De interface is ook een betere keuze wanneer men audio af wilt spelen: het zorgt ervoor dat audio kan worden geproduceerd en zorgt voor de productiekwaliteit die veel mensen die muziek produceren nodig hebben.

Audio interface en de computer.

Bij de vraag: Wat is een audio interface? Komt uiteraard ook het aspect van de computer kijken. Er is niets meer veranderlijk dan de computerwereld. Er zijn echter veel soorten verbindingen die als standaard worden beschouwd.
Tegenwoordig hebben de meeste nieuwe computers een USB-C-aansluiting, en Thunderbolt 3 is nog steeds voornamelijk te vinden op Macs. Nu hebben de meeste merken bijvoorbeeld USB-C-audio-interfaces in de verkoop. De audio-interface van algemene audio heeft voornamelijk een Thunderbolt 3-poort.
Veel mensen willen weten of bitdiepte en samplefrequentie echt een verschil maken. We hebben hier een heel simpel antwoord op: ja.
De bitdiepte heeft een grote impact op uw audio. Houd altijd in gedachte één bit gelijk is aan 6dB. Dit betekent dat het dynamisch bereik van een standaard 16-bits audio-cd 96dB is. Het echte probleem zit hem in het feit dat de ruis van digitale audio op een aanzienlijk niveau is. Het resterende dynamische bereik zal klein zijn,
er zal snel ruis verschijnen in het rustige deel van de audio. 24-bit interfaces worden altijd gebruikt door producers. Het dynamische bereik van 144 dB maakt audiverwerking een fluitje van een cent.
Het belang van de bemonsteringsfrequentie minder objectief en neigt meer naar het subjectieve. Iedere sample is een digitale “momentopname” van de verwerkte audio. De standaardfrequentie van CD is 44,1 kHz, wat betekent dat de interface 44.000 digitale snapshots per seconde kan maken. Het transformeren van een analoog signaal naar het digitale benodigt 2 samples (zowel de onder- als de bovenkant van de golf). Daarom kan de bemonsteringsfrequentie van 44,1 kHz audiosignalen tot 22,05 kHz verwerken. Dit is voldoende omdat het menselijk oor alleen geluiden tot 20 kHz kan horen.

Input/output.

ALs antwoord op de vraag: Wat is een audio interface, zijn de belangrijkste kenmerken van een interface invoer en uitvoer. Deze inputs en outputs worden gebruikt om muziekinstrumenten en microfoons aan te sluiten. Het aantal in- en uitgangen is afhankelijk van uw wensen. Ben jij een zanger en componist? Heeft u het instrument en de zang apart opgenomen? U heeft dan maar één ingang nodig. Als u meerdere audiotracks tegelijk wilt opnemen, heeft u natuurlijk meer input nodig.

Kijk voor een overzicht van verschillende audio interfaces bij:

Audio Interfaces – Thomann

 

Audio Interfaces – Tonecontrol