Vleugel kopen

vleugel kopen

Waar moet je op letten wanneer je een vleugel gaat kopen

Als je van plan bent om een vleugel te kopen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om te kiezen voor een vleugel van hoge kwaliteit, omdat dit ervoor zorgt dat het instrument langer mee gaat en beter klinkt. Zoek dus naar een vleugel van een bekend en betrouwbaar merk.

Verder is het belangrijk om te kiezen voor een vleugel die geschikt is voor jouw niveau en doeleinden. Als je net begint met pianoles, is het bijvoorbeeld niet nodig om direct voor een professionele vleugel te gaan. Kijk dus goed naar je eigen behoeften en budget voordat je een keuze maakt.

Tot slot is het verstandig om een vleugel te kopen bij een gerenommeerde winkel of verkoper, zodat je zeker weet dat je een kwalitatief goed instrument koopt. Bovendien kun je in een goede winkel vaak ook advies krijgen van experts, wat bij kan dragen aan je keuze.

In het kort: kies voor een vleugel van hoge kwaliteit, die geschikt is voor jouw niveau en doeleinden, en koop het instrument bij een gerenommeerde verkoper. Zo kun je er zeker van zijn dat je een goede aankoop doet.

Welke soorten vleugels zijn er te koop?

Er zijn vleugels verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, afhankelijk van het merk, het model en de kwaliteit van het instrument. Zo zijn er bijvoorbeeld eenvoudige, instapmodellen verkrijgbaar vanaf enkele honderden euro’s, terwijl professionele vleugels al snel enkele (tien-)duizenden euro’s kosten.

Daarnaast zijn er ook tweedehands vleugels verkrijgbaar, die vaak goedkoper zijn dan nieuwe instrumenten. Als je op zoek bent naar een betaalbare vleugel, is het dus zeker de moeite waard om te kijken of er tweedehands vleugels te koop zijn.

In het kort: er zijn vleugels verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, variërend van enkele honderden tot enkele (tien-)duizenden euro’s. Tweedehands vleugels kunnen een goedkopere optie zijn.

Er zijn verschillende soorten vleugels verkrijgbaar, die elk hun eigen kenmerken en voordelen hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld:

  • Verticale vleugels: dit zijn de meest voorkomende soorten vleugels, die op hun zijkant staan en meestal tussen de 1,20 en 1,50 meter hoog zijn. Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen en nemen weinig ruimte in beslag, maar hebben minder krachtige klanken dan andere soorten vleugels.
  • Babyvleugels: dit zijn kleinere verticale vleugels, die geschikt zijn voor beginners of voor gebruik in kleine ruimtes. Ze zijn meestal tussen de 90 en 110 centimeter hoog.
  • Hoekvleugels: deze vleugels staan op een hoek en zijn meestal iets groter dan verticale vleugels, wat resulteert in een krachtigere en rijkere klank. Ze nemen echter meer ruimte in beslag en zijn minder gemakkelijk te verplaatsen.
  • Grands: dit zijn de grootste en meest krachtige vleugels, die meestal tussen de 1,70 en 2,20 meter hoog zijn. Ze zijn geschikt voor professioneel gebruik en hebben een rijke, volle klank, maar zijn ook duurder en nemen veel ruimte in beslag.

In het kort: er zijn verschillende soorten vleugels verkrijgbaar, zoals verticale, babyvleugels, hoekvleugels en grands. Elk soort heeft zijn eigen kenmerken en voordelen.

Vleugel kopen 1
Kijk voor vleugels op keyboarddeals.nl

GDP-200 Digitale Vleugel met Pianokruk van Gear4music Glanzend Wit

1.594,00
Gear4music.nl
as of 21 mei 2024 10:48 pm

De GDP-200 digital vleugel van Gear4music combineert een prachtig uiterlijk met een opmerkelijke klank en speelbaarheid en is een instrument van topkwaliteit dat tegen een geweldige prijs wordt aangeboden. Deze digitale piano met 88 toetsen is voorzien van een prachtige glanzend witte kast evenals realistische klanken en gewogen toetsen met hamermechaniek waardoor het bijna niet te onderscheiden is van een akoestische piano. Dit alles komt in een prachtig glanzend witte uitvoering. Tevens toegevoegd is een in hoogte verstelbare pianokruk

GDP-200 Digitale Vleugel van Gear4music Glanzend Wit

1.535,00
Gear4music.nl
as of 21 mei 2024 10:48 pm

De GDP-200 digitale vleugel van Gear4music combineert een prachtig uiterlijk met een opmerkelijke klank en speelbaarheid en is een instrument van topkwaliteit dat tegen een geweldige prijs wordt aangeboden. Deze digitale piano met 88 toetsen is voorzien van een prachtig glanzend witte kast evenals realistische klanken en gewogen toetsen met hamermechaniek waardoor het bijna niet te onderscheiden is van een akoestische piano. Dit alles komt in een prachtig glanzend witte uitvoering.

GDP-100 Digitale Vleugel met Pianokruk van Gear4music Glanzend Wit

1.239,00
Gear4music.nl
as of 21 mei 2024 10:48 pm

De GDP-100 vleugelpiano van Gear4music combineert stijl en functionaliteit voor thuis of op het podium. De 88 aanslaggevoelige toetsen van de GDP-100 hebben een consistente respons wat expressief spel mogelijk maakt. De voices van de GDP-100 bestrijken zowel moderne als traditionele muziekstijlen waardoor het een instrument is dat bij iedereen past. Het LCD-scherm biedt eenvoudige navigatie door de functies van de piano. De GDP-100 profiteert ook van USB- en MIDI-uitgangen voor het direct opnemen van tracks. Dit alles komt in een prachtige glanzend witte finish. Dit pakket bevat tevens een in hoogte verstelbare pianokruk.

Roland GP607 PE digitale vleugel

4.169,00
Oostendorp-muziek.nl
as of 25 mei 2024 9:48 pm

Roland GP607 digitale vleugel De Roland GP607 is een unieke digitale vleugel die u door zijn geweldig rijke klank en sublieme aanslag meeneemt op een muzikale ontdekkingstocht. Deze gloednieuwe vleugel heeft ondanks zijn compacte formaat een groots geluid. Het fraaie uiterlijk van deze digitale vleugel siert absoluut elke woonkamer. Natuurlijk is de geavanceerde SuperNATURAL Piano-klankgenerator aanwezig in dit topinstrument, en met het 4.1 multichannel speakersysteem bent u verzekerd van goede versterking. PHA-50 klavier De Roland GP-607 digitale vleugel is tevens voorzien van het nieuwe spraakmakende Roland PHA-50 klavier. Door de verschillende vernieuwingen speelt het toetsenbord nog realistischer, waardoor u het gevoel krijgt alsof u op een echte akoestische vleugel speelt. De vele aanslagniveaus van het vernieuwde klavier stellen u in staat om uitermate expressief te spelen. Geen enkele nuance zal meer verloren gaan. Bluetooth technologie Deze vleugel is ook voorzien van Rolands uitgebreide Bluetooth-technologie, waardoor connecties gemaakt kunnen worden met muziekapps voor zowel iOS als Android. U kunt bijvoorbeeld meespelen met ritmes, muziek op uw apparaat afspelen via de vleugel of snel een nieuw stuk instuderen. Deze nieuwe functies laten nog meer muzikale creativiteit toe. En wilt u liever even muziek luisteren dan spelen, dan kunt u door deze bluetooth technologie muziek vanaf uw telefoon of tablet draadloos laten afspelen op de vleugel.

Sebastian Steinwald GP-158 PE messing vleugel

10.195,00
Oostendorp-muziek.nl
as of 25 mei 2024 9:48 pm

Sebastian Steinwald 158 De Sebastian Steinwald 158 is een nieuwe vleugel met een bijzonder sterke prijs-kwaliteitverhouding. Deze vleugel heeft een diepe bas en een warme, maar transparante discant. De touché is gemiddeld, niet te zwaar en niet te licht, en het meubel is sierlijk. U heeft de keuze uit messing of zilver beslag. Dit is de kleur van de scharnieren, wieltjes en pedalen. Zwart of wit hoogglans met zilver beslag is leverbaar voor een meerprijs. Speciaal ontwikkeld Deze vleugel hebben wij laten produceren naar onze eigen specificaties. In Nederland heeft men doorgaans een harde vloer en de klank van een vleugel wordt dan al snel te hard. Door de combinatie van Duitse Wurzenfilt hamerkoppen en de juiste intonatie, komt deze vleugel bijzonder goed tot zijn recht op een harde vloer. Doordat wij onze Sebastian Steinwald piano's en vleugels rechtstreeks bij de fabrikant zelf inkopen, kunnen wij u deze instrumenten voor een extra scherpe prijs aanbieden. Mogelijkheden Deze zwart hoogglans vleugel is ook verkrijgbaar met zilver beslag voor een meerprijs van € 300,-.

Kawai DG30 PE digitale vleugel

5.320,00
Oostendorp-muziek.nl
as of 25 mei 2024 9:48 pm

Speelgevoel van een vleugel De DG30 digitale vleugel van Kawai geeft u als pianist een realistische beleving. Het klavier is gegradeerd gewogen en reageert nauwkeurig op uw spel. Elk van de 88 toetsen heeft een contragewicht en ivory touch met een fijne textuur voor optimale controle. Klank van concertvleugels Deze Kawai digitale vleugel heeft twee beroemde Shigeru vleugels in zich: de SK-EX Concert en de SK-5. Beide staan bekend om hun opvallende tonale helderheid en groot dynamisch bereik. Daarnaast kunt u ook spelen met de karakteristieke klanken van de EX concertvleugel. In totaal heeft u dus keuze uit 3 vleugels. Helemaal naar uw smaak Met de Virtual Techician aan boord van de Kawai DG30 digitale vleugel past u tot wel 19 parameters aan naar uw persoonlijke smaak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het reguleren van het geluid van hamers en toetsen, de invloed van de snaren en demper en het volume van iedere afzonderlijke noot. Alternatieve klanken Naast de vleugelklanken heeft de Kawai digitale vleugel ook klanken van andere instrumenten aan boord, zoals elektrische piano's, een orgel, strijkers, drum en meer. In totaal heeft u keuze uit 355 van dit soort voices.  Verder kunt u naast reverb en brilliance gebruik maken van 24 soorten effecten en uw spel opnemen. Speel ook met dual mode, split mode en four hands mode. Lesfunctie De Kawai DG30 digitale vleugel biedt een ingebouwde lesfunctie om piano te leren spelen met de muziekstukken van onder andere Chopin, Bach en...

Yamaha Clavinova CLP-795GP PE digitale vleugel

9.449,00
Oostendorp-muziek.nl
as of 25 mei 2024 9:48 pm

Klavier van Yamaha Clavinova CLP-795 Echt vleugelgevoel Het klavier van de Yamaha CLP-795GP heet Grand Touch. Het heeft een betrouwbare respons, een groot dynamisch bereik en houten toetsen. Het massief, gedroogd hout is duurzamer omdat het hout van de toets langer recht blijft. Het oppervlakte van de witte toetsen zijn synthetisch ivoor en de zwarte synthetisch ebbenhout. Ze zijn antislip en geven u extra controle. Alles bij elkaar brengen de toetsen van de Yamaha Clavinova CLP-795GP digitale vleugel de gevoelswaarde van een akoestische vleugel over. Zeer expressief Daarnaast is het met een gemiddeld klavier soms een uitdaging om expressie in uw muziek door te laten klinken wanneer u met uw vinger bij het achterste deel van een toets zit. U moet meer kracht zetten omdat dit stuk van de toets dicht bij de hefboom zit. Het Grand Touch klavier van de CLP-795GP heeft langere toetsen en de hefboom zit verder naar achteren. U speelt met de Yamaha Clavinova CLP-795GP dus veel soepeler een expressief muziekspel. Realistische, gegradeerde aanslag In een akoestische vleugel is iedere toets anders gewogen omdat de snaren verschillen in omvang. Deze Yamaha Clavinova CLP-795GP digitale vleugel heeft deze gegradeerde en aanslag in alle 88 toetsen. Contragewichten De CLP-795GP digitale vleugel heeft als een van de weinige modellen in de 700-serie contragewichten in de toetsen, net zoals bij een akoestische vleugel. In een vleugel zitten deze gewichten als contragewicht voor de hamers en...

Medeli GRAND510/BK digitale vleugel

3.488,69
Dekrijgermuziek.nl
as of 25 mei 2024 9:48 pm

De Medeli GRAND510, een fantastische piano met de uitstraling van een echte vleugel. Het is echter niet alleen het uiterlijk dat indruk maakt. Deze vleugel is voorzien van het hoogwaardige K8 klavier van Medeli en heeft hierdoor de aanslag en het gevoel van een echte vleugel. Drie sensoren zorgen ervoor dat de aanslag (en ook het loslaten) van de toets op de juiste wijze word geregistreerd en weergegeven. Door de 2 x 60 watt versterker en speakers klinkt deze piano erg goed.Boordevol geluiden en drumkits, functies als split, dual, harmonie en DSP-effecten maken dit een instrument dat voor iedereen geschikt is. De automatische begeleiding is voorzien van 270 verschillende styles en heeft 192 registratie-geheugens. Om het geheel af te maken is de vleugel voorzien van een 16-sporen sequencer en zijn de opgenomen songs als MP3-bestand weg te schrijven op een USB-stickSpecificaties:Keyboard: 88 gewogen hamer actie toetsen, triple sensor (K8)Display: LCDPolyfonie: 256Voices: 1200 + 13 drumkitsSplit: JaTwinova: JaBegeleidingen/Styles: 270Registraties: 192Songs: 90Demo: 3Opname: 16 tracks sequencer, MP3Aansluitingen: pedalen, MIDI in/out/thru, USB, microfoon (6,3 mm "jack), AUX in L/R (2 x 6,3 mm mono jack), AUX out L/R (2 x 6,3 mm mono jack)MIDI: USB-MIDI/MIDI In/MIDI out/MIDI thruNetvoeding: AC 220VVersterker: 2 x 100 wattAfmetingen: 1476 x 947 x 932 mm (dxbxh)Gewicht: 101 kgKleur: zwart hoogglansMeegeleverd: ManualVoor dit artikel geldt een ander transporttarief dan...

Kawai Novus NV-10S PE digitale vleugel

12.590,00
Oostendorp-muziek.nl
as of 25 mei 2024 9:48 pm

Het vleugelmechaniek in de NV10S Deze digitale vleugel heeft geen echt mechaniek nodig om te functioneren. Wat is dan de reden dat de NV10S er wel een heeft? Het levert een grote bijdrage aan uw muziekbeleving. Met echte hamers van carbon ervaart u een originele vleugelbeleving; ze zijn licht, snel en sterk. De hamers zijn individueel gewogen. Ze brengen uw spel over op optische sensoren. Deze vervangen de snaren en registreren elke nuance die u aanbrengt. En met de extra lange toetsen oefent u daar alleen maar meer controle over uit. Dempermechaniek De Kawai-digitale vleugel heeft drie pedalen, demper, soft en sostenuto. Hierbij is het dempermechaniek met half-pedaalfunctie in de Novus NV10S onmisbaar om het realisme van het demperpedaal na te bootsen! De Novus NV10S is het eerste hybride instrument dat ook een écht vleugeldempermechanisme bevat, aldus Kawai. Klank van de Novus NV5S U speelt op de Novus NV10S de klanken van de Shigeru Kawai concertvleugel. Deze worden digitaal gereproduceerd door de SK-EX Rendering-technologie. Wat houdt dit in voor u als pianist? U geniet van een klank die rijk is aan karakter en waar u op kunt vertrouwen. Daarnaast zijn er 90 extra sounds waar u uit kunt kiezen. Speakers Het geluid komt via het krachtige 7-speaker output systeem. Met een grote 20 cm. woofer en vier hoogwaardige mid-range woofers en twee tweeters. Zo geeft de Kawai Novus NV10S digitale vleugel geeft het driedimensionale geluidsveld van een akoestische vleugel...

Yamaha Clavinova CLP-765GP PE digitale vleugel

6.485,00
Oostendorp-muziek.nl
as of 25 mei 2024 9:48 pm

Fijne en natuurlijke aanslag Het keyboard van de Yamaha Clavinova CLP-765GP bestaat uit kunststof Ivory touch voor de witte toetsen en ebony touch voor de zwarte. Door het gebruik van ebony en ivory heeft de pianist genoeg grip en voelen de toetsen aangenaam aan tijdens het pianospel. Het keyboard is gewogen en verfijnd. Het verschil tussen licht en zwaar aanslaan van de toets is realistisch voelbaarder. Samples van de Yamaha Clavinova CLP-765GP De klanken van deze Yamaha digitale vleugel zijn samples (geluidsopnames) van de CFX concertvleugel en een Bösendorfer Imperial vleugel. De CFX wordt gekenmerkt door robuuste tonen en een uitgebreid kleurenpalet. U geeft er expressieve nuances goed mee aan. De Bösendorfer biedt juist warme, Weense tonen. Van beide concertvleugels zijn binauraal samples genomen. De tonen worden vanuit verschillende hoeken gevangen zodat de muziek natuurlijker klinkt en het prettiger is om naar te luisteren, ook als u langere speelsessies heeft.  Realistisch geluid Escapement mechanisme Dit mechanisme houdt in dat de hamers snel van de snaren worden teruggetrokken zodat ze zo weinig mogelijk interveniëren in de trillingen. Er komt een klikgeluid vrij wanneer de toets zacht wordt aangeslagen. Dit detail van pianogeluid ervaart u ook in de Yamaha CLP-765GP digitale vleugel. Grand Expression Modeling Een vleugel reageert op de meest subtiele aanrakingen van u als pianist. De intensiteit, de snelheid en diepte waarmee u muziek maakt. Deze Yamaha...

Kawai GL 30 ATX 4 E/P Grand Piano

22.490,00
Thomann.de
as of 25 mei 2024 10:08 am

Kawai GL 30 ATX 4 E/P Grand Piano, Grand Piano, With AnytimeX-4 equipment, Integrated Hammer Sensing System (IHSS), 90 Sounds, Bluetooth Midi/Audio, Millennium III action, Sostenuto pedal, Hammer heads with underfelt, Slow-closing piano key cover system, Length: 166 cm, Width: 150 cm, Height: 102 cm, Weight: 318 kg, Surface: Black polished, With a piano bench, Incl. a piano bench, headphones, nationwide delivery by piano movers and a tuning service available on-site

Kawai GL 30 E/P Grand Piano

16.990,00
Thomann.de
as of 25 mei 2024 10:08 am

Kawai GL 30 E/P Grand Piano, Vleugel, Met Duplex Scala, Millennium III-mechanica, ABS Styran mechanische componenten, Sostenutopedaal, Hamerkoppen met ondervilt, Langzaam sluitende klep, Lengte: 166 cm, Gewicht: 312 kg, Oppervlak: gepolijst zwart, Inclusief pianobank en levering landelijk door gespecialiseerd transport en een spraakservice op locatie

Kawai GL 30 WH/P Grand Piano

18.790,00
Thomann.de
as of 25 mei 2024 10:08 am

Kawai GL 30 WH/P Grand Piano, Vleugel, Met Duplex Scala, Millennium III-mechanica, ABS Styran mechanische componenten, Sostenutopedaal, Hamerkoppen met ondervilt, Langzaam sluitende klep, Lengte: 166 cm, Gewicht: 312 kg, Oppervlak: gepolijst Wit, Inclusief pianobank en levering in geheel het land met gespecialiseerd transport en een stemservice op locatie

Kawai GL 10 E/P-SL Grand Piano

12.290,00
Thomann.de
as of 25 mei 2024 10:08 am

Kawai GL 10 E/P-SL Grand Piano, Vleugel, Millennium III-mechanica, ABS Styran mechanische componenten, Sostenutopedaal, Hamerkoppen met ondervilt, Langzaam sluitende klep, Lengte: 153 cm, Gewicht: 282 kg, Oppervlak: zwart gepolijst met chrome fittingen, Inclusief pianobank en levering landelijk door gespecialiseerd transport en een spraakservice op locatie

Yamaha GC 1 M PE Grand Piano

19.290,00
Thomann.de
as of 25 mei 2024 10:08 am

Yamaha GC 1 M PE Silent Grandpiano, Yamaha GC 1 M PE Grand Piano, De prachtige nieuwe GC 1 M PE Combineert Duplex scaling en het rijke tonale karakter van de C1 met kosten-besparende materialen en productie om een product te maken die zowel uitstekend klinkt, als erg betaalbaar is, Kleur: gepolijst ebben, Zijdeglans Amerikaans walnoot hout, Lengte: 161 cm (5'3""), Breedte: 146 cm (59""), Hoogte: 99 cm (40"")Gewicht: 249 kg (627 lbs)

Yamaha C2X SH2 PE Silent Grand Piano

33.900,00
Thomann.de
as of 25 mei 2024 10:08 am

Yamaha C2X SH2 PE, Silent Grand-Piano, with SH2-Silent-System, finish: black polished, Length: 173 cm (5' 8""), Width: 149 cm (59""), Height: 101 cm (40""), Weight: 305 kg (671 lbs)

Yamaha GC 1 M PWH Grand Piano

22.890,00
Thomann.de
as of 25 mei 2024 10:08 am

Yamaha GC 1 M PWH Grand Piano, Baby Grand The new Grand GC 1 combines the duplex scale and the rich sound characteristics of the coveted C1 Grand with cost-saving advantages in material selection and production. This results in an instrument that is both exceptionally expressive and particularly cost-effective.@+@+, Version in white high-gloss polished, Length: 161 cm (5'3 ""), Width: 146 cm (59 ""), Height: 99 cm (40 ""), Weight: 249 kg (627 lbs), 88 Keys, 3 Pedals (centre pedal: single tone holding pedal), With piano bench, Including delivery nationwide via piano delivery service and a communication service all over Germany, Also available as silent piano GC 1SH, Reduced price!

Kawai GL 10 E/P Grand Piano

10.990,00
Thomann.de
as of 25 mei 2024 10:08 am

Kawai GL 10 E/P Grand Piano, Vleugel, Millennium III mechaniek, ABS Styran mechaniekonderdelen, Sostenuto-pedaal, Hamerkoppen met vilt, Langzaam sluitende klep over de toetsen, Lengte: 153 cm, Kleur: zwart gepolijst, Gewicht: 282 kg, Incl. pianokruk

Yamaha GC 1 TA2 PE Grand Piano

24.990,00
Thomann.de
as of 25 mei 2024 10:08 am

Yamaha GC 1 TA2 PE Grand Piano, Grand PianoThe new GC 1 grand combines the duplex scale and rich tonal character of the much sought-after C1 grand with cost-saving advantages in the choice of materials and in production. This results in an instrument that is both exceptionally expressive and particularly affordable.@+@+Using a mechanism similar to that in the proven Silent series, the hammers do not come into contact with the strings if desired@+@+digital sounds are played instead.@+@+Unlike Silent Pianos, however, you need neither headphones nor additional amplification: the sound is reproduced via the soundboard.@+@+, With a TransAcoustic function, 88 Keys, 3 Pedals (middle pedal: single-note pedal), Length: 161 cm, Width: 149 cm, Height: 101 cm, Weight: 311 kg, Colour: black high gloss polished, Incl. piano bench and delivery nationwide by a piano shipping company and a tuning service nationwide on-site

Kawai GL 10 ATX 4 E/P Grand Piano

16.690,00
Thomann.de
as of 25 mei 2024 10:08 am

Kawai GL 10 ATX 4 E/P Grand Piano, with Anytime X-4 system, headphone included, Ultra-Responsive mechanic, underfelted hammers, soft-close-fallboard, length: 153 cm, width: 150 cm, height: 102 cm, finish: black polished, weight: 289 kg

Kawai GL 30 AURES 2 E/P Grand Piano

24.990,00
Thomann.de
as of 25 mei 2024 10:08 am

Kawai GL 30 AURES 2 E/P Grand Piano, Grand Piano,, Finish: Black polished, With Aures system, The AURES 2 models are equipped with a mute for the acoustic part of the piano and a high quality digital piano technology, Millennium III action with ABS carbon parts of unmatched stability and strength, Mahogany hammer cores, Hammer heads with felt underneath, Length: 166 cm, Width: 152 cm, Height: 102 cm, Weight: 317 kg