Top 10 Zangmicrofoon (dynamisch)

Top 10 Zangmicrofoon (dynamisch)

Een dynamische zangmicrofoon is een type microfoon dat gebruikt wordt voor het opnemen of versterken van zang of spraak. Het belangrijkste kenmerk van een dynamische zangmicrofoon is dat het gebruik maakt van een bewegend element om geluid op te vangen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een condensatormicrofoon die gebruikmaakt van een statisch elektrisch veld. Dit bewegende element kan bijvoorbeeld een spleet of een membraan zijn.

Een dynamische zangmicrofoon is vaak gekozen voor zijn robuustheid en zijn vermogen om een hoge geluidsdruk aan te kunnen. Dit maakt het bijvoorbeeld geschikt voor gebruik op het podium of bij live optredens. Daarnaast zijn dynamische zangmicrofoons vaak ook geschikt voor het opnemen van instrumenten met een hoge geluidsdruk, zoals drums of elektrische gitaar.

Een ander voordeel van een dynamische zangmicrofoon is dat het over het algemeen minder gevoelig is voor ruis en interferentie dan andere types microfoons. Dit maakt het bijvoorbeeld geschikt voor gebruik in ruimtes met veel achtergrondgeluid of elektronische interferentie.

In het algemeen zijn dynamische zangmicrofoons een goede keuze voor gebruik op het podium of voor opnames van zang of spraak. Ze zijn robuust, kunnen een hoge geluidsdruk aan en zijn minder gevoelig voor ruis en interferentie.

Hier vind je de top 10 van meest populaire dynamische Zangmicrofoons

(Kijk hier voor de top 10 condensator zangmicrofoons)