Top 10 MIDI interfaces

midi interface

Over MIDI-interfaces

Een MIDI-interface is een apparaat dat wordt gebruikt om MIDI-signalen van één apparaat naar een ander te sturen of om MIDI-signalen om te zetten naar een ander soort signaal, zoals audio. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een digitale piano aan te sluiten op een computer of een synthesizer aan te sluiten op een audio-interface.

Er zijn verschillende manieren om een MIDI-interface te gebruiken. Sommige MIDI-interfaces hebben fysieke aansluitpunten, zoals MIDI-kabels of DIN-stekkers, terwijl andere MIDI-interfaces draadloos werken via Bluetooth of een andere draadloze technologie.

MIDI-interfaces zijn vaak handig voor muzikanten die willen samenwerken met andere muzikanten op afstand, of voor muzikanten die willen werken met digitale muziekinstrumenten of -programma’s. Ze zijn ook handig voor mensen die willen werken met MIDI-bestanden, zoals MIDI-sequences of MIDI-partituren, op hun computer.

Het is belangrijk om te onthouden dat een MIDI-interface alleen MIDI-signalen kan verzenden of ontvangen, en geen audio. Als u wilt werken met audio, heeft u ook een audio-interface nodig.

De 10 meest populaire Midi interfaces