e-books muziekles

Muziekles met e-books

Muziekinstrument leren spelen met behulp van e-books

Er zijn veel mensen die een muziekinstrument willen spelen. Hoe tof is het om je favoriete liedjes te spelen op je gitaar, piano of ander instrument! Of misschien wil je wel je eigen nummers schrijven! Het leren spelen van een muziekinstrument vergt echter wel wat tijd en discipline. Zie jij jezelf niet iedere week langsgaan bij een muziekdocent? Dan is muziekles met e-books misschien wel iets voor je! In dit artikel lees je enkele voordelen van het volgen van muziekles met e-books.

Gitaarles met een e-book

Heb je altijd al gitaar willen spelen? Een gitaar is een stoer instrument en veel mensen delen jouw droom en gaan op les bij een muziekdocent. Wist je dat je ook prima gitaar kunt leren spelen met behulp van muziekles met e-books? Op die manier kun je altijd en overal oefenen, indien je je gitaar en e-book bij de hand hebt!

Muzikale voorkennis

Voordat je met gitaarles met een e-book begint, is het handig om vast te stellen of je al het een en ander over muziek weet. Is gitaarspelen helemaal nieuw voor je? Dan is het verstandig om een e-book aan te schaffen dat is afgestemd op de beginner. Op die manier kun je met een schone lei beginnen en wordt er in de lessen bijvoorbeeld niet al van je verwacht dat je noten kunt lezen. Net als bij een muziekdocent, leert muziekles met e-books jou hoe je een gitaar vasthoudt, hoe verschillende onderdelen van een gitaar heten en hoe je je gitaar stemt. Gitaarles met een e-book leert je eerst de makkelijke akkoorden, vervolgens de wat moeilijkere. Ook leer je hier het verschil tussen ‘fingerpicking’ en ‘strumming’ waar je mee zult oefenen. Heb je al wat kennis van muziek, bijvoorbeeld omdat je een beetje basgitaar kunt spelen? Zoek dan een e-book uit dat al wat verder is in de lesstof. Deze gaat ervanuit dat je een gemiddelde gitarist bent en al noten kunt lezen en verschillende akkoorden hebt geleerd.

Piano- en keyboardles met een e-book

Net als bij gitaarles met een e-book geldt dat je pianoles ook gemakkelijk met behulp van muziekles met e-books kunt volgen. Pianoles met een e-book geeft je de vrijheid om te oefenen wanneer jij dat wilt!

Muzikale voorkennis

Ook voor pianoles met een e-book geldt dat alle muzikale voorkennis mooi is meegenomen. Speel je al een beetje piano of keyboard? Dan weet je waarschijnlijk al het een en ander van toonladders en noten af. Omdat piano een heel ander instrument is, is het wellicht aan te raden om toch voor een e-book te kiezen dat nog even de lesstof voor de beginnende pianist behandelt. Zo leer je hoe de toonladders op de piano in elkaar steken en de vingerzetting.

Zelfstudie en discipline

Zoals je hierboven al kon lezen, vormen tijd en discipline belangrijke rollen voor het leren spelen van een muziekinstrument. Ook het hebben van (enige) muzikale voorkennis bepaalt hoe snel je het spelen van het instrument onder de knie hebt. Heb je iedere dag zo’n 30 minuten de tijd om te oefenen? Dan is muziekles met e-books een uitstekende vervanging voor het nemen van lessen bij een professionele muziekdocent. Discipline is hierbij van belang omdat je tijdens het oefenen niet alleen leuke liedjes speelt. Zo bevatten muziekles met e-books ook lesstof over toonladders, intervallen en bepaalde ‘loopjes’ die voor beginners best lastig kunnen zijn. Muziekles met e-books is voor de gedisciplineerde muzikant die het leuk vindt om op eigen kracht vooruitgang te boeken en concrete doelen kan stellen.