Leuke piano bladmuziek

leuke pianoboeken bladmuziek

Een nieuwe wereld aan leuke piano bladmuziek 

Eigen ervaring

Als kind heb ik zelf jaren lang op pianoles gezeten. Hier heb ik stukken geleerd en gespeeld uit diverse soorten boeken. Voor elke muzikant, of deze nou een beginner is of een professioneel muzikant, voor iedereen is wel een passend pianoboek te vinden dat aansluit bij de wensen van dat persoon.

Standaard, leuke piano bladmuziek 

Wanneer u begint aan pianolessen is het handig om te beginnen met simpele pianoboeken die beginnen met het leren van noten lezen. Een pianoboekenreeks dat erg aan te raden is, is de reeks vanAlfred’s Basic Piano Library. Deze reeks kent allemaal verschillende niveaus. U begint namelijk bij de makkelijkste stappen; het leren van noten lezen. Dit breid zich gedurende het eerste boek uit naar het begrijpen van verschillende akkoorden en het zien welke noten op de piano staan voor bijvoorbeeld een C en welke voor een A. In dit boek zijn ook enkele liedjes te vinden. Deze zijn in het eerste boek nog niet erg lastig. In aansluitende, moeilijkere boeken op deze reeks worden de akkoorden steeds ingewikkelder. Er zijn meer liedjes die u kunt oefenen. De liedjes worden steeds langer en steeds complexer. Als beginner wordt het erg aangeraden om met deze reeks boeken te beginnen. De reeks loopt van boek 1A tot boek 3. Wanneer al deze boeken zijn bestudeerd, beoefend en bespeeld zal de beginner gemakkelijk noten kunnen lezen en moeilijkere muziekstukken kunnen bespelen. De pianist kan ervoor kiezen om na deze reeks zich te verdiepen in een bepaald genre van muziek.

Speciale, leuke piano bladmuziek 

Wanneer u voldoende noten kan lezen en klaar bent voor het ‘echte’ werk, staat er nog een hele wereld vol aan leuke pianoboeken voor u open. Zo kunt u zich meer gaan verdiepen in klassieke muziekstukken. In dat geval zijn er op de website Bol.com tal van boeken te vinden die betrekking hebben tot de echte Classics.

Als u meer van pop en rock houdt zijn hier ook genoeg boeken op de website van te vinden. Zo kunt u bijvoorbeeld een pianoboek met Pophits aanschaffen. Hier staan moderne muziekstukken van liedjes die u vast wel eens op de radio of op de televisie voorbij heeft zien komen. Denk hierbij aan muziekstukken van Adele, Ed Sheeran en veel meer bekende artiesten op dit moment. Doordat er zoveel keus is aan leuke piano bladmuziek is er voor elke persoon, afhankelijk van de muzieksmaak van diegene, altijd wel een passend boek te vinden.

Het aanschaffen van leuke piano bladmuziek 

Muziekboeken kunnen tegenwoordig vrijwel overal worden aangeschaft. Zowel in een boekwinkel als op het internet. Een populaire website waar vaak boeken, waaronder pianoboeken, worden gekocht is de website Bol.com. De voordelen die deze website met zich mee brengt is de snelle levertijd. Wanneer u op een avond opeens een ingeving krijgt dat u heel graag moderne muziekstukken wil spelen op de piano, en dat u dat het liefst zo snel mogelijk wil doen, is Bol.com hier erg geschikt voor. U besteld die avond nog een boek, en de dag erna kunt u beginnen met het bespelen van een wereld vol aan muziek uit uw nieuwe muziekboek. Welk muziekgenre past nou echt bij u? Welke soort liedjes zou u willen leren spelen? Denk goed na en wacht niet langer. Zeker in deze coronatijd waar u meer vrije tijd heeft dan ooit omdat u toch de deur niet uit kan. Hoe heerlijk is het wel niet om nu eindelijk de geluiden van de piano volledig tot u te kunnen nemen en om allemaal nieuwe muziekstukken te leren met diverse boeken van de website Bol.com.