Je eigen muziek opnemen

mixer-musicdeals

Thuis professioneel je eigen muziek opnemen

Ben je van plan om jouw eigen muzikale ideeën eens goed uit te werken en op te gaan nemen? Dat is tegenwoordig vrij simpel te realiseren. Vroeger was het professioneel opnemen van muziek voorbehouden aan geluidsstudio’s. Tegenwoordig kun je met een relatief kleine investering een eigen eenvoudige homestudio inrichten en een professionele demo of volledig album opnemen! Het enige wat je grofweg nodig hebt is jouw instrument(-en), een computer, een goede microfoon en wat software.

Je eigen muziek opnemen 1
Kijk voor opnameapparatuur op studiodeals.nl

Je eigen muziek opnemen, wat heb je daarvoor nodig?

Je gaat je eigen muziek opnemen en wil dat het zo professioneel mogelijk gaat klinken. In dat geval zal je een aantal kleine investeringen moeten doen. Als basis voor jouw eigen ‘homestudio’ is een stabiele computer nodig. Het liefst ééntje die niet al teveel herrie maakt. Daarnaast heb je opname software nodig. Met deze software kun je spoor voor spoor jouw ideeën opnemen. Meestal te beginnen met drums, of als basis de interne metronoom. Daarna kun je al jouw ideeën één voor één opnemen. Gitaar, Bas, Zang, handclaps.. noem maar op. Zo ontstaat er een compleet orkest en begint jouw eigen nummer vorm te krijgen. Hieronder staat een lijstje van zaken die je nodig hebt om professionele opnames te maken:

– Een ruimte die niet galmt (Vaak is een slaapkamer al voldoende)
– Computer
– Opnamesoftware
– Minstens één goede studiomicrofoon met stevig statief
– Audio Interface (geluidskaart) met (XLR) microfoonaansluiting en fantoomvoeding
– Setje studiomonitoren, maar in ieder geval een goede koptelefoon

Kijk ook op deze pagina voor tips over apparatuur voor een studio!

Jouw muziek professioneel laten mixen

Als jouw opnames af zijn en je bent tevreden, dan is het tijd om het geheel te gaan mixen en te masteren. Voor dit proces heb je vrij veel technische achtergrond en specifieke apparatuur nodig: als je het tenminste écht goed wil laten klinken. Uiteraard kun je zelf al een heel eind komen, maar als het niet helemaal goed wil lukken is ‘Muziek mixen Masteren’ graag jouw partner! Zo zijn al jouw investeringen in apparatuur en tijd niet voor niets is geweest! Je eigen muziek opnemen is pas echt leuk als je er jarenlang tevreden naar terug kunt luisteren.

Als je met een professionele mixing engineer samenwerkt, krijg je desgewenst ook vrijblijvende tips en adviezen over de opnames die je hebt gemaakt. Zo wordt je goed geholpen en ben je verzekerd van een zo goed mogelijk eindproduct!


Heb je apparatuur nodig? Kijk dan bij onze partner!