Goedkope hardware audio compressor kopen

comp 3a

Wanneer heb je een audio compressor nodig?

Wanneer je bezig bent met populaire muziekstijlen kun je eigenlijk niet om compressors en/of limiters heen. Op streaming platformen, waar een zogeheten “Loudness War” aan de gang is zul je weinig succesvolle populaire muziek tegenkomen waarbij geen enkele compressor of limiter is gebruikt.

Compressors worden gebruikt op afzonderlijke audiosporen, zoals zang en akoestische instrumenten. Bij een drumstel, wordt vaak zelfs ieder apart opgenomen spoor van compressie voorzien. Dus de bassdrum, snaredrum, toms, overheads etc. Maar vaak worden ook andere geluidsbronnen voorzien van compressie. Naast compressie op afzonderlijke sporen, wordt ook op de masterbus (bijna altijd) de audio gecomprimeerd.

Analoge of digitale compressor?

Tegenwoordig wordt het afmixen het meest op een computer gedaan. Daar kun je desgewenst eenvoudig op ieder spoor een digitale compressor toepassen. Vaak zit er een geschikte compressor in de mixage software (DAW) meegeleverd, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een compressie plugin aan te schaffen. Een goed voorbeeld is de door veel software bedrijven gemoduleerde  LA2A van Teletronix. Deze is in dit softwarepakket van Waves voor een kleine investering te koop. Dit is een enorm veelzijdige compressor die op erg veel bronnen waanzinnig resultaat boekt.

Het leuke van een software plugin is dus dat je er maar 1 maal een hoeft te kopen en die binnen een project op een eindeloze hoeveelheid sporen kunt toepassen.

Vooral duurdere studio’s gebruiken hardware-matige compressors tijdens de opnames. Het geluid van de echte hardware wordt geprefereerd boven dat van plug-ins, maar het is ook een goede manier om bij de opname te zorgen voor een meer gelijkmatige dynamiek.

Goedkope Hardware Audio Compressor

Wanneer je zelf een goede compressor in je studio wilt aanschaffen, maar daarvoor niet overdreven veel geld wil betalen zijn de volgende apparaten een goede keuze. Ze zijn erg bekend in de studiowereld en worden dus veel gebruikt.