Fender basgitaar kopen

0149643300_gtr_frt_001_rr

Fender basgitaar kopen

Met een Fender basgitaar kopen, schaf je een muziekinstrument aan van een van de bekendste fabrikanten van elektrische gitaren. We gaan hier in meer detail in op de basgitaren van dat merk. Eerst geven we echter enige historische informatie over het bedrijf en de andere producten die het produceert.

Kort historisch overzicht

Het bedrijf werd in 1938 opgericht in de Amerikaanse stad Fullerton door Leo Fender. In 1945 startte Fender met de productie van muziekinstrumenten. De eerste elektrische gitaar die Fender op de markt bracht, was de Esquire. De versie met twee elementen werd de Broadcaster genoemd, maar Fender werd wegens merkinbreuk gedwongen om die naam te veranderen in Telecaster. In het begin van 50er jaren begon Fender met ontwikkeling van basgitaren. De eerste kreeg de naam Precision Bass (P-bass). Later kwam de Jazz Bass (J-bass). In 1954 kocht CBS het bedrijf en later kwam het in handen van de medewerkers.

Het productaanbod

De meest bekende gitaren van Fender zijn, behalve de al genoemde Telecaster, P-bass en de J-bass, ook de Stratocaster. Met name de Stratocaster wordt door vele bekende muzikanten gebruikt en is het meest verkochte model. Fender maakt daarnaast akoestische gitaren, elektrische piano’s, namelijk de bekende Rhodes, en gitaarversterkers. Het bedrijf bezit ook het merk Squier. De gitaren met dat merk zijn goedkoper dan de Fender modellen, maar de kwaliteit is natuurlijk minder.

Fender basgitaren

De basgitaren die Fender produceert zijn, zoals al is genoemd, de P-bass en de J-bass. Een Fender basgitaar kopen kan je al vanaf zo’n € 100. Je kunt echter ook een Fender basgitaar kopen voor rond de € 5000.

Precision Bass

De P-bass is de eerste elektrische basgitaar die in serie wordt geproduceerd. Die productie begon in 1951. In 1954 vond een modelaanpassing plaats. Datzelfde gebeurde in 1957, maar toen waren de veranderingen ingrijpender. De P-bass begon toen enigszins op de Stratocaster te lijken. Gebruikers van de P-Bass zijn onder meer John McVie, John Entwistle, Tony Levin, John Deacon, Jean-Jacques Burnel, Mike Mills en de Nederlander Herman Deinum. Met een P-bass zul je een prima Fender basgitaar kopen en jezelf in goed gezelschap begeven. Het is een van de meest verkochte basgitaren aller tijden.

Jazz Bass

De J-bass is het tweede model basgitaar van Fender en kwam in 1960 beschikbaar. De vorm van deze gitaar was erop gericht om het voor gebruikers van een contrabas eenvoudiger te maken om over te stappen op dit model elektrische gitaar. Diverse concurrerende merken kopieerden de J-bass, tot ongenoegen van Fender. Onder de gebruikers bevinden zich Larry Graham, Victor Bailey, Darryl Jones, Victor Wooten, Bootsy Collins, John Paul Jones, Noel Redding, en Bert Ruiter van de Nederlandse band Earth & Fire. Dat laat zien dat ook met een J-bass zul je een uitstekende Fender basgitaar kopen.

Fender basgitaar kopen 1
https://bassdeals.nl/