Een metronoom kopen

analoge-mechanische-metronoom

Waarom Metronooms handig zijn

Als beginnende of gevorderde muzikant is een metronoom kopen erg handig. Een metronoom zorgt er namelijk voor dat je gedurende een lied een consistent tempo aanhoudt. Door te oefenen met een metronoom wordt je dus een betere en meer consistente muzikant. Zelfs als je al heel goed bent, kan je een metronoom kopen om nog beter te worden!

MECHANISCHE EN DIGITALE METRONOOM

Je kunt een mechanische of digitale metronoom kopen. Ze hebben allebei natuurlijk dezelfde functie, maar werken op een verschillende manier. Een digitale metronoom maakt gebruik van een quartz-timer en is een stuk compacter. Daarnaast heeft een digitale metronoom soms extra functies zoals een beeldscherm of een lamp die hetzelfde tempo aanhoudt. Je moet dus een digitale metronoom kopen als je deze extra functies wilt. Een mechanische metronoom werkt net zoals een horloge en ziet er ook wat traditioneler uit met vaak een houten afwerking. Als je dus een metronoom wilt die er mooi uitziet in jouw huis kun je een mechanische metronoom kopen. Verder zit er niet veel verschil tussen de twee soorten, behalve dat je de mechanische metronoom zelf moet opwinden en een digitale metronoom op batterijen werkt.

Een metronoom kopen 2
Analoge / Mechanische Metronoom
Een metronoom kopen
Digitale Metronoom

METRONOOM KOPEN VOOR ALLE SOORTEN MUZIEK

Je kunt een metronoom voor verschillende muzieksoorten gebruiken, dus zowel voor klassieke als moderne muziek. Als je gebruik maakt van bladmuziek, staat er bijna altijd een getal bovenaan de pagina. Dit is het tempo van het lied dat je wilt spelen. Als je dit ritme perfect wilt aanhouden kun je een metronoom kopen. Op deze manier zul je het ritme goed aanhouden en jezelf verbeteren als muzikant.

METRONOOM KOPEN VOOR VERSCHILLENDE GELEGENHEDEN

Een metronoom is ten eerste super handig als je aan het oefenen bent om met meerdere mensen een lied te spelen. Ook tijdens het repeteren met een groep is een metronoom handig, zodat iedereen hetzelfde ritme aanhoudt. In dit geval speelt de drummer met een metronoom of “click – track” op zijn koptelefoon. De rest van het muziekgezelschap volgt weer de drummer. Daarnaast wordt een metronoom ook vaak gebruikt bij studioopnames.

HET METRONOOM TEMPO

Het metronoom tempo is het getal wat je instelt op de metronoom. Dit zoek je op van het lied dat je wilt gaan spelen of je moet er zelf achter komen door te oefenen. Het metronoomgetal is het aantal kwartnoten per minuut, ook wel beats per minute (BPM). Bij een digitale metronoom kun je dit eenvoudig invullen op het scherm bijvoorbeeld. Bij de mechanische metronoom staan er ook namen bij, die een bepaalde range van beats aangeeft. Bij een analoge metronoom bepaal je het tempo in de meeste gevallen door een gewichtje te verschuiven.

METRONOOM KOPEN?

Met de onderstaande links koop je snel en vertrouwd een goede metronoom!