De beste kindergitaar kopen? Hier moet je op letten!

kind met gitaar

De Beste Kindergitaar kopen

 
Is uw kind geïnteresseerd in gitaar spelen, maar weet u niet waar u moet beginnen met zoeken? Dan bent u hier op de goede plek! Een goed begin is het halve werk en dit geldt ook zeker voor het leren van gitaar of basgitaar spelen. Als u de juiste gitaar uitkiest, dan heeft uw kind de beste basis om zijn of haar muzikale talent verder te ontwikkelen! Een volwassen gitaar is veel te groot voor kinderhanden, dus zijn er vele soorten gitaren speciaal voor kinderen. Hieronder leest u alles wat u moet weten over kindergitaren, zodat u de beste kindergitaar voor uw kind kunt aanschaffen. !

Soorten kindergitaren

In grote lijnen bestaan er drie verschillende soorten gitaren: de western gitaar, de klassieke (Spaanse) gitaar en de elektrische gitaar. Elke soort heeft zijn eigen geluid en gebruiksaanwijzing, die zal helpen bepalen welke gitaar het meest geschikt is voor uw kind.  Veel gitaardocenten zullen aanraden om te beginnen met een klassieke gitaar. Deze is makkelijker te gebruiken, prettig om de vingerzetting te leren en heeft zachte nylon snaren die pijnlijke vingers voorkomen.  Toch kan het zijn dat uw kind iets anders wil. Als uw kind weg is van een hard rock geluid, dan is een elektrische gitaar de beste keuze. Hierbij heb je wel een versterker nodig, waardoor de kosten zullen oplopen. Voor een pop of rock geluid is de western gitaar het beste. Deze hebben echter stalen snaren die wat lastiger zijn om te bespelen. Als uw kind het bespelen van een klassieke gitaar onder de knie heeft, dan is een western gitaar een goede upgrade. Daarnaast zijn er ook kleinere maten basgitaren beschikbaar!

De beste kindergitaar per leeftijdsklasse

Gitaren worden gemaakt in allerlei maten. De maten zijn afgestemd op verschillende leeftijdsgroepen. De juiste maat gitaar is essentieel om prettig gitaar te kunnen spelen. Het standaard formaat van een klassieke gitaar wordt een 4/4 gitaar genoemd. Alle andere maten zijn hierop gebaseerd. Hieronder leest u welke maat bij welke leeftijd past:

  • 4/4: twaalf jaar en ouder
  • 7/8: tien tot twaalf jaar
  • 3/4: acht tot tien jaar
  • 1/2: vijf tot acht jaar
  • 1/4: twee tot vijf jaar

Zie op deze pagina een uitgebreid overzicht van deze maten gitaren

Dé beste kindergitaar voor beginners

De kosten van een kindergitaar hangen onder andere af van het merk, het model en het soort hout. Merken als Yamaha, Ortega, en Alhambra zijn goede keuzes. Hoewel je voor een serieuze beginnersgitaar minimaal zo’n €100 ,- euro moet betalen is het al met al niet persé een dure hobby. Als u nog niet zeker bent of uw kind ook echt gitaar zal blijven spelen, dan kunt u dus prima een budget gitaar aanschaffen.

Als u een niet al te dure kindergitaar wilt kopen, dan is het merk Yamaha erg aan te raden. De Yamaha CGS102A is een klassieke gitaar met een prachtig geluid, die gemaakt is van kwaliteitsmateriaal en beschikt over zachte nylon snaren. Wilt u iets meer uitgeven voor een erg goede gitaar? Dan is de Alhambra 1C HT 1/2 een mooie klassieke gitaar gemaakt van echt hout met nylon snaren. Hier kan uw kind een tijd mee vooruit. Deze voorbeelden zijn beiden 1/2 gitaren.

De beste kindergitaar aanschaffen

Met al deze informatie kunt u een weloverwogen keuze maken voor een gitaar voor uw kind. Is uw interesse naar het kopen van een kindergitaar gewekt? Bent u klaar om een kindergitaar voor uw kind aan te schaffen of om eens te kijken naar het aanbod van kindergitaren? Klik dan op onderstaande link voor een pagina met een enorme keuze in onder andere kindergitaren!