Akoestisch drumstel kopen

drums-gc7304017b_1280

Een akoestisch drumstel is een belangrijk instrument voor elke drummer, of je nu een beginner of een professioneel bent. Als je op zoek bent naar een akoestisch drumstel, dan zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten bij het kopen van zo’n instrument. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

Drumstel Kopen Tips:

 1. Kies de juiste grootte. Akoestische drumstellen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, dus het is belangrijk om te kiezen voor een grootte die bij je past en waarmee je comfortabel kunt spelen. Overleg eventueel met een verkoper of professioneel drummer over welke grootte het beste bij jou past.
 2. Overweeg de kwaliteit van de materialen. Akoestische drumstellen zijn gemaakt van verschillende soorten hout, zoals esdoorn, beuken en mahonie. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke klank en kwaliteiten. Kies een drumstel gemaakt van hoogwaardige materialen die aansluiten bij jouw persoonlijke voorkeur.
 3. Let op de hardware. De hardware van een drumstel, zoals de bevestiging van de trommels, pedaalmechanismen en lugs, kan van grote invloed zijn op de klank en speelervaring van het drumstel. Kies voor een drumstel met hoogwaardige hardware voor de beste speelervaring.
 4. Overweeg de klank. Voordat je een akoestisch drumstel koopt, is het belangrijk om te luisteren naar de klanken die het instrument kan produceren. Probeer verschillende drumstellen uit en kies de klank die het beste bij je speelstijl past.
 5. Bekijk de prijs. Akoestische drumstellen komen in een breed scala van prijzen. Houd rekening met je budget en kies een drumstel dat binnen je prijsklasse valt, maar wel voldoet aan je eisen.
 6. Test het uit. Als je een akoestisch drumstel gaat kopen, is het belangrijk om het instrument zelf uit te proberen voordat je een aankoop doet. Probeer verschillende drumstellen uit en kies de drumstel die het beste bij je speelstijl past.

In conclusie, als je op zoek bent naar een akoestisch drumstel, is het belangrijk om een aantal dingen in overweging te nemen, zoals de grootte, kwaliteit van de materialen, hardware, klank en prijs. Door de juiste keuze te maken en de tijd te nemen om verschillende drumstellen uit te proberen, zul je een akoestisch drumstel kopen dat aan al je wensen voldoet en je zal helpen bij het bereiken van een professioneel niveau in je drumwerk.

Drumstel Kopen; Verschillende Houtsoorten

Er zijn verschillende houtsoorten die worden gebruikt bij de productie van drumstellen, elk met hun eigen unieke klank- en kwaliteitseigenschappen. Hier zijn enkele van de meest populaire houtsoorten en wat je kunt verwachten van hun klank:

 • Esdoorn: Esdoorn (maple) is een veelgebruikt houtsoort voor drumstellen vanwege zijn heldere, snelle klank. Het is een hardhoutsoort met een strakke resonantie, waardoor het een goede keuze is voor snelle, precieze spelers.
 • Berk: Berken (Birch) is een mediumhard houtsoort met een heldere resonantie en een warme klank. Het wordt vaak gebruikt voor de constructie van drumtrommels vanwege zijn duurzaamheid en heldere resonantie. Berk drumstellen zijn bekend om hun heldere, warme klank en worden vaak gebruikt in een breed scala van muziekstijlen, van pop tot rock, jazz tot funk. Het is een goede keuze voor spelers die een brede range van spelstijlen spelen en een heldere, warme klank zoeken.
 • Mahonie: Mahonie (Mahogany) is een donkerder houtsoort met een diepe, warme klank. Het is een hard en duurzaam hout dat bekend staat om zijn warme, volle klank. Het heeft een heldere resonantie met een diepe bas en is een populaire keuze voor drumstellen vanwege zijn duurzaamheid en heldere, volle klank. Het is een goede keuze voor spelers die een rijke, volle klank zoeken.
 • Bubinga: Bubinga is een exotische houtsoort met een heldere, scherpe klank. Het is een hardhoutsoort met een strakke resonantie, waardoor het een goede keuze is voor snelle, precieze spelers die een scherpere klank willen.
 • Wenge: Wenge is een donkerder houtsoort met een diepe, warme klank. Het is een hardhoutsoort met een strakke resonantie, waardoor het een goede keuze is voor spelers die een strakkere klank willen met een warme klank.

Houd er rekening mee dat deze klankbeschrijvingen algemeen zijn en dat de klank van een drumstel ook kan worden beïnvloed door andere factoren zoals de grootte, de constructie en de afstelling van het drumstel. Het is daarom raadzaam om verschillende drumstellen van verschillende houtsoorten te testen voordat je een aankoop doet.

Kijk hier voor een actueel aanbod van akoestische drumstellen

De juiste bekkens kopen

Het kiezen van de juiste bekkens voor je drumset is net zo belangrijk als het kiezen van het juiste drumstel zelf. Bekkens zijn de slagwerkinstrumenten die worden gebruikt om de klanken te produceren die de ritme en de melodie van de muziek bepalen. Hier zijn enkele dingen om in overweging te nemen bij het kopen van bijpassende bekkens voor je drumset:

 1. Overweeg de grootte en de toonhoogte. Bekkens zijn verkrijgbaar in verschillende maten en toonhoogtes. De grootte van een bekken bepaalt de hoeveelheid lucht die nodig is om een toon te produceren en de toonhoogte bepaalt de frequentie van de toon. Kies de grootte en de toonhoogte die bij je spelstijl past.
 2. Kies de juiste materialen. Bekkens zijn gemaakt van verschillende materialen, waaronder messing, staal, koper en brons. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke klankken kwaliteiten. Messing bekkens hebben een warme, heldere klank en zijn populair voor rock- en popmuziek, terwijl staal bekkens een scherpere, harder klank hebben en populair zijn voor jazz en funk.
 1. Overweeg de stijl van het spelen. Bepaalde bekkens zijn beter geschikt voor bepaalde stijlen van het spelen. Bijvoorbeeld, een crash cymbal is populair voor rock- en popmuziek vanwege zijn heldere, scherpe klank, terwijl een ride cymbal een meer gedempte, warme klank heeft en populair is voor jazz- en funkstijlen. Houd rekening met de stijl van muziek waarmee je het meest speelt en kies bekkens die aansluiten bij die stijl.
 2. Overweeg je budget. Bekkens komen in een breed scala van prijzen, dus houd rekening met je budget en kies bekkens die binnen je prijsklasse vallen, maar wel voldoen aan je eisen.
 3. Test het uit. Voordat je bekkens koopt, is het belangrijk om ze zelf uit te proberen. Probeer verschillende bekkens uit en kies degene die het beste bij je speelstijl past.

In conclusie, het kopen van bijpassende bekkens voor je drumset is net zo belangrijk als het kopen van het drumstel zelf. Overweeg de grootte, de toonhoogte, de materialen, de stijl van het spelen en je budget, en test verschillende bekkens uit voordat je een aankoop doet. Door de juiste keuze te maken, zul je een set bekkens kopen die aansluiten bij je speelstijl en bijdragen aan de klank en speelervaring van je drumset.

Kijk hier voor een actueel aanbod van akoestische bekkens