De 7 beste hardware mastering compressors

mslchp-ft

Mastering compressors

Een hardware mastering compressor is een fysiek apparaat dat wordt gebruikt om het dynamische bereik van een audio-opname te beïnvloeden. Dit kan worden gedaan om het geluid van een opname te versterken of om het geluid meer consistent te maken, bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat elk instrument of stem in een mix op een gelijkmatig niveau is.

Er zijn verschillende soorten hardware mastering compressors beschikbaar, met elk hun eigen specifieke kenmerken en mogelijkheden. Sommige zijn ontworpen om zeer specifieke soorten audio te behandelen, terwijl andere meer algemeen zijn en geschikt zijn voor een breed scala aan audio-opnames.

Hoe werkt een mastering compressor?

Een hardware mastering compressor werkt door het audio-signaal te analyseren en het volume aan te passen wanneer het boven of onder een bepaalde drempel komt. Dit kan worden gedaan met behulp van verschillende parameters, zoals ratio, threshold, attack en release, om de manier waarop het apparaat reageert op het audio-signaal te bepalen.

Hardware mastering compressors zijn vaak duurder dan software-oplossingen, maar ze worden vaak als superieur beschouwd vanwege hun vermogen om hoogwaardige audio te produceren met een minimale hoeveelheid ruis en vervorming. Ze worden vaak gebruikt in professionele opnamestudio’s en door audio-engineers die op zoek zijn naar de best mogelijke kwaliteit van hun audio-opnames.

De volgens ons 7 beste mastering compressors

  1. Manley Variable Mu: Dit is een klassieke tube compressor die bekend staat om zijn warme, ronde geluid. Het is een favoriet onder veel professionele audio-engineers en wordt vaak gebruikt om een brede waaier aan audio te behandelen, van muziek tot stemopnames.
  2. Empirical Labs Distressor: Deze compressor is beroemd om zijn veelzijdigheid en heeft een aantal unieke functies, zoals een “all buttons in” modus die het geluid drastisch kan veranderen. Het is een populaire keuze voor zowel mastering als mixing.
  3. Shadow Hills Mastering Compressor: Deze compressor is ontworpen met mastering in het achterhoofd en biedt een aantal specifieke functies om dit te ondersteunen, zoals een “auto-release” modus en de mogelijkheid om het geluid in mono of stereo te behandelen.
  4. Thermionic Culture Vulture: Dit is een unieke optie die zowel een compressor als een overdrive-pedaal is. Het is bekend om zijn rauwe, vintage geluid en kan worden gebruikt om een breed scala aan audio te behandelen, van muziek tot stemopnames.
  5. SSL G Series Bus Compressor: Dit is een populaire compressor die bekend staat om zijn krachtige en punchy geluid. Het wordt vaak gebruikt om een mix te versterken en om ervoor te zorgen dat elk element in een mix op een consistent niveau is.
  6. Neve 33609: Dit is een vintage compressor die bekend staat om zijn warme, ronde geluid. Het is een populaire keuze voor het behandelen van muziek en stemopnames en wordt vaak gebruikt om een mix te versterken en te “lijmen”.
  7. API 2500: Dit is een professionele compressor die bekend staat om zijn punchy, heldere geluid. Het is een populaire keuze voor het behandelen van muziek en stemopnames en biedt een aantal specifieke functies om dit te ondersteunen, zoals een “auto-release” modus en de mogelijkheid om het geluid in mono of stereo te behandelen.